VEELGESTELDE VRAGEN

Wie maakt de gepersonaliseerde nekwarmer?

Dat is afhankelijk van het merk. Buff wordt gemaakt door Buff Spanje. RPM wordt geproduceerde door RPM Sartoria Sportiva in Italie. Zij verzorgen het ontwerp en de productie. JouwBUFF ofwel NekwarmerMakers verzorgt alle communicatie per project.

Voor wie is de gepersonaliseerde sjaal bedoeld?

De toepassingen van een nekwarmer met eigen ontwerp zijn veelzijdig. We kunnen hier noemen sportclubs, fitnesscentra, verenigingen, bedrijven, instellingen, beurzen, vriendenclubs, personen, etc. Wij zouden willen stellen, voor wie niet?

Zijn er beperkingen qua ontwerp?

Er zijn nauwelijks beperkingen te bedenken. Alle artwork is op basis van fullcolor. Fluoriserende kleuren zijn niet altijd mogelijk of kennen vanwege het proces een toeslag. Vraag het ons.

Hoe dien ik een ontwerp-idee aan te leveren?

Zorg voor de juiste kleurnummers (pantonenummers ofwel PMS) en voor vectorbestanden van het logo of de logo's die je op de nekwarmer wilt hebben. Voeg een (schets)ontwerp bij mits voorhanden. Hiermee kunnen we van start gaan.

Ik heb geen vectorbestand van het logo, wat nu?

Een logo kan eventueel gereconstrueerd worden tegen uurtarief. Die kosten worden volledig doorbelast. Dit is een service die we kunnen bieden maar die niet onze voorkeur heeft. Normaal ben je als klant zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de correcte bestanden.

Staat het merklogo altijd op het product?

Iedere fabrikant zal zijn merklogo zo onopvallend mogelijk op het product willen plaatsen. Het komt er dus altijd op. De positie en kleur is eventueel bespreekbaar wanneer dat van belang is. Onze fabrikanten doen niet moeilijk, wanneer het logo anders geplaatst wordt. Buff vormt daarop een uitzondering, zowel het formaat als de positie staat vast en is niet onderhandelbaar.

Ik heb al teamkleding en wil een bijpassende nekwarmer hebben?

Stuur ons het ontwerp van de teamkleding toe, zodat we een bijpassende nekwarmer kunnen ontwerpen. Geef ons de kleurnummers door als pantonenummers. Zorg tevens voor de juiste logobestanden indien van toepassing.

De kleuren blijken iets af te wijken van de teamkleding?

Elk materiaal kleurt net wat anders. Dit heeft te maken met het oppervlak en de structuur van verschillende stoffen. Daarnaast werkt iedere digitale print met een kleurenspectrum en kunnen er onderlinge verschillen zijn tussen fabrikanten. Dit is niet te voorkomen. Wij streven altijd naar het meest perfecte resultaat.

Moet ik een ontwerp altijd schriftelijk goedkeuren?

In ons beider belang dient het artwork altijd schriftelijk via e-mail goedgekeurd te worden. Het ligt dan voor jou maar ook voor ons formeel vast. Achteraf krijgen we dan nooit onprettige discussies. Het ontwerp vormt altijd de leidraad voor het uiteindelijke product.

Ik heb het ontwerp goedgekeurd, hoe nu verder?

Op het moment dat het artwork is goedgekeurd, wordt de goedkeuring aan de fabrikant door gegeven. Tevens wordt door ons de bestelling definitief gemaakt. De productie gaat vanaf dit moment in gang. De levertijd zoals besproken gaat nu lopen.

Kan ik na de goedkeuring eventueel nog wat wijzigen?

Wanneer het zeer kortstondig na goedkeuring is, kan het soms nog. Als de order door de fabrikant al in productie is genomen, doordat er al werkzaamheden in gang zijn gezet, kan het niet meer!

Ik heb de nekwarmers op een zekere datum absoluut nodig, wat nu?

Dit dien je direct bij je aanvraag aan te geven. Wij checken meteen bij de fabrikant of het haalbaar is. Kan het niet, dan krijg je van ons direct de wel haalbare datum door. Bij de beoordeling van artwork en het plaatsen van je bestelling, dien je de voortgang zelf te waarborgen.

Zijn er extra kosten bij een deadline?

Normaal gesproken niet. Wanneer je zelf niet snel genoeg reageert op artwork goedkeuring of het verstrekken van je order, dienen we soms met een koerier als UPS of FEDEX te verzenden. Dit kost aanzienlijk meer. Die kosten worden bij nalatigheid aan je doorbelast.

Krijg ik een leverdatum te horen?

Natuurlijk krijg je dat van ons door zodra wij de informatie van de fabrikant krijgen. Meestal is dat direct wanneer het artwork door jou is goedgekeurd.

Wat als er een vertraging optreedt?

Als er door overmacht een vertraging optreedt, zullen we dat bij bekend worden aan je doorgeven en samen naar de beste oplossing zoeken.

Wat als ik later wil nabestellen?

Geen probleem, het artwork blijft beschikbaar in ons archief en kan voor een volgende bestelling steeds opnieuw gebruikt worden. Als we het aantal weten, kan de order direct door naar de fabrikant. Het proces verloopt sneller.

Wat als ik een ander ontwerp wil voor een nieuwe bestelling?

Dat kan gewoon. Er wordt dan een nieuw ontwerp gemaakt en de eerder omschreven procedure lopen we weer door.

Mag ik het ontwerp ook elders gebruiken?

Nee dat mag niet. Op elk ontwerp rust copyright © van de fabrikant in kwestie. Je betaald ook niet voor het ontwerp. Dit is een service van de fabrikant. Het ontwerp blijft hun intellectueel eigendom. Zij controleren daarop.

Wat als ik nu RPM bestel, maar volgende keer Buff wil?

In dat geval dient Buff het ontwerp opnieuw te maken met geringe aanpassingen t.o.v. het originele ontwerp. Vervolgens kan daar tegen de bij Buff geldende prijs geproduceerd worden.

Staat jouw vraag er niet bij? Geen probleem. Neem contact met NekwarmerMakers op via e-mail of de telefoon.

 
E-mailen
Bellen